Wetsvoorstel cyberalarm voor bedrijven goedgekeurd

Binnenkort wordt het mogelijk het niet-vitale bedrijfsleven gericht te informeren en te adviseren over kwetsbaarheden, dreigingen en incidenten. De ministerraad heeft ingestemd met het wetsvoorstel bevordering digitale weerbaarheid bedrijven. Minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) regelt daarin de informatie- en adviestaken van de overheid.

Daarmee wordt aan een langgekoesterde wens van het bedrijfsleven gehoor gegeven. Tot nog toe konden door wettelijke beperkingen alleen vitale bedrijven zoals banken en energieleveranciers worden gewaarschuwd als ze gevaar lopen. Tot ongenoegen van de Cyber Security Raad (CSR) behoort Nederland tot de weinige EU-landen waar informatie over dreigingen niet in brede kring is te delen. En dat terwijl de gevolgen van cyberincidenten groot kunnen zijn. Denk aan lege supermarktschappen of het stilvallen van industri├źle productie. In de ons omringende landen is dit allang geregeld.

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/7341999/1276896/wetsvoorstel-cyberalarm-voor-bedrijven-goedgekeurd.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.